lördag 5 mars 2011

solskensdagar

Fredag
  • Har varit ute på 2 ismetepass denna vecka, som det såg ut från början skulle jag endast vara ledig 1 dag denna vecka. Jag bad därför till vädergudarna att göra denna dag fiskbar! Om det var vädergudarna eller fiskgudarna som hörde mina böner vet jag inte, men de blev helt klart besannade i alla fall! Senare visade det sig att jag även blev ledig idag (på lördag), självklart var jag än en gång ute på isarna och rände.
  • Dagens fiske var fartfyllt, både vindarna och gäddorna höll oss sysselsatta dagen ut. Så här i efterhand så kan jag nästan tycka att det blåste för mycket, en del spön som välte omkull och en del fäll som bommades totalt p.ga. det konstanta plingandet från vipporna. Men gäddorna var hur som helst på hugget... Hade med mig min gamle kamrat Putte ut, ruggigt roligt, har inte träffats på ett bra tag...
  • Totalt hade vi 11 fäll, dock lyckades vi bara få upp 3 st. Putte fick den största på 3,8 som verkligen bjöd upp till kamp, vi trodde båda att den var större med tanke på rusningarna han/hon bjöd till med.
  • Mer att tillägga var att det förutom blåsten var grymt fint väder och att en härlig kebab avnjöts på isen :)



Putte med sin första ismetegädda, 3,8 kg

Torsdag

  • I torsdags var jag och Erik ut, vi skulle testa en ny sjö ur västmanlands breda urvlal. Jag var ärligt talat ganska skeptisk, men såg fram emot passet ändå. När vi bara hade 1 eller 2 spön kvar att sätta ut på morgonen så ser vi hur en mört blir otroligt stressad. Jag hade alldeles innan suttit och klurat ut vad "jag skulle dra för kort" i den klassiska sten-sax-påse-duellen. Sa till Erik som stod alldeles bredvid mej:
  • - Den där vippan kommer fälla, snabb sten-sax-påse!
  • Kammade hem duellen i samma sekund som gäddan högg och vippan började gunga upp och ner, springer fram förutom dem 10 sista metrerna där jag likt en indian smyger mig fram för att inte skrämma gäddan och framkalla att den spottar ut mörten. Hårt mothugg och fint spöböj.
  • Medans jag står och drillar hämtar Erik tång, måttband, våg, säck och matta, när han kommer fram är det dags för landning. Vi väger aldrig fisken, uppskattar till 5+, tar några schyssta bilder med systemkameran och återutsätter, fin start. Vi får totalt 5 fisk på 8 fäll den dagen, dock ingen mer stor.
  • Vi hade grymt fint väder hela dagen, lite vind på morgonen men den lugnade ner sig allt eftersom. Fortsätter det att vara sådant här väder ett tag till kommer jag snart vara i klass med mina chefer på Sportfiskeboden (Merja och Lasse) som varit i Malasya i 6 veckor ;)
  • Har tyvärr problem med att få mellanrum mellan de olika stycken som jag delat in texten i, var därför tvungen att använda mej av punktform. Lite tråkigt, men hellre det än en enda sörja av text...
Bilder nedan

Trevlig femma med bra krut i




Man förstår att man lätt blir blodig om man slinker in fel med näven där...








and of she goes



En sådan dag kan man inte vara annat än nöjd!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar